tiistai 21. tammikuuta 2014

Raksavinkki: Jos olisin ollut rikas ja rohkea...

Raksaprojekti on täynnä jossittelua. Tässä listaus mitä sisustusvalintoja olisin tehnyt jos olisin rikas ja rohkea. Ja nämä kulkevat muuten käsikädessä, on helpompi olla rohkea jos on rikas. 

Marmoritaso keittiöön. Olisin halunnut tasot ja välitilan marmorista. Koko keittiön marmoritasoista luovuin jo aiemmin, mutta viime hetkeen asti kannoin ajatusta, että marmoria tulisi edes saarekkeeseen. Muttamutta, en löytänyt mistään aitoja tarinoita (kuulin vain keittiömyyjien pelottelua) siitä, että voiko tällä tasolla  roiskia tomaattisoseen, punaviinin tai paprikan kanssa ja millaista hoitoa taso vaatii. Joten se jäi...

Kuva Residence.se (muuten suomalaisen Joanna Laajiston kodista)
Kalanruotoparketti. Tämä parketti on niin kaunis, mutta en ollut varma sopisiko se uuteen kotiin, joten se jäi. Ja skandinaaviseen henkeen materiaali olisi ollut koivuinen Saima parketti kalanruotokuviona... Mutta jos minulla olisi vanha remontoitava talo tai asunto, tämä olisi ehdoton suosikkini!
Kuva saimaparketti.fi

Kuva oikotie.fi
Marrackech -laattaa jonnekin. Nämä kuviot ovat niin ajankohtaisia, kodikkaita ja tyylikkäitä. Ne tuovat moderniin sisustukseen eloa. Yleensä ottaen en pidä kuvioista, ja vaikka nämä nyt näyttävät hyvältä, en usko, että olisin jaksanut katsella niitä kauaa. Joten tämä oli helppo luovutus.

Marrakechdesign.se
Marrakech.se
Musta sauma-aine valkoisen kaakelin kanssa. En tiedä miksi aristelin tämän klassisen valinnan kanssa, höh... Pitäisiköhän ruveta tussilla piirtelemään:)?


Kupariset hanat  Nämä kävivät mielessäni...Olisivathan ne olleet supertrendikkäät ja tyylikkäät valkoisessa keittiössä.


Kertokaa te millaisia Jos olisi rikas ja rohkea -tyylisiä sisustushaaveita teillä on?

t hanna

8 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida tuota lattia-asiaa, kun ollaan juuri itse viime viikot asiaa pähkäilty. Lattiavaihtoehtoja kartoittaessa rakastuin täysin tuohon kalanruotoparkettiin. Erityisesti suurena kuviona tammisauvalla, kuten joissain ihanissa 60-luvun funkkistaloissa olen nähnyt. Mutta. Ensin mietin, olenko siihen sittenkään riittävän rohkea. Sitten totesin, etten ainakaan ole riittävän rikas. Talon lattiat olisivat sillä 10.000€ kalliimmat, kuin tavallisella lukkoponttiparketilla. Toisena vaihtoehtona loppumetreille kulki Saima Classic, johon olen ihastunut jo aiemmin. Se ei vaadi erityistä rohkeutta. :)

  VastaaPoista
 2. Ei rikas, mutta ehkä rohkea. Meiltä löytyy tamminen kalanruotopatketti (erikoisparketin valikoimista) ja kuistilta marokkolaishenkinen laatta. Valinnat on tehty kolme vuotta sitten ja ainakin vielä tykkään. Mutta varmasti nämä on myös niitä valintoja missä "ajan henki" näkyy, hyvässä ja pahassa.

  VastaaPoista
 3. Mua niin raivostuttaa, että marmorista pelotellaan niin paljon. Miten muualla maailmassa eletään sen kanssa? Ai niin, Suomihan onkin punaviinin kulutuksen huippumaa ja meillä syödään erityisen paljon tomaattipohjaisia ruokia...

  VastaaPoista
 4. Ihania haaveita! Rajallinen raksabudjetti on varmasti monien rakentajien paras maanpinnalle palauttaja. Marmoritasosta kodinhoitohuoneeseen jäin minäkin haaveilemaan, ja siinä tilassa harvemmin punaviinillä lotrataan.. Onneksi uskalsimme keittiön välitilan valkoiset fasettilaatat saumoittaa antrasiitin sävyyn, tykkään! Käyhän kurkkaamassa ;)

  VastaaPoista
 5. Eilen piirrettiin toista taloa ja sinne teemme vieläkin rohkemapia valintoja(jos lähdemme sitä rakentamaan) kuin tähän taloon, mutta mennään hyvin simppelisti 60-luvun henkeen ja sinne saisin myös marokkolaisuutta. Emme pelkää olla rohkeita, emme pelkää että kyllästymme vaan emme halua samanlaista mitä muilla on.

  VastaaPoista
 6. Voi, minähän oisin tehnyt vaikka mitä toisin, kun oisin rikas! Silloin olisi todella helpompi olla rohkea, kun mokat voisi vain vaihtaa ja teettää toisin heti perään :-) Ikkunapinta-alaa olisi tullut enemmän, ikkunat olisivat alkaneet lattiasta (kuten nytkin), jatkuneet kattoon ja seinästä seinään... Kylpyhuoneet olisin laittanut Decos-tyylisellä laastilla tai ehkä tadelaktilla, ammeen samaten... Neliöitä olisi tietenkin joka puolella enemmän! :-)

  VastaaPoista
 7. Minä en muista, että mitään olisi jäänyt toteuttamatta siksi, että rohkeus ei olisi riittänyt. Raha tuli vastaan lähinnä talon koosta ja rakennusmateriaalista päätettäessä. Ehkä siis voisi sanoa, että rohkeutta olisi tarvittu siihen, että olisi suhtauduttu budjettiin (ja lainaan) vain suuntaa-antavana rajana ja suunniteltu heti alkumetreiltä vähän "isommin". Nyt sitten mietitään laajennusta mikä olisi varmasti vaikea projekti.

  VastaaPoista
 8. Minun haavelistalla tulevaan kotiin on juurikin kalanruotoparketti ja marrakech-laatat. Tummat saumat olivat jo edellisessä kodissa ja tulevat toivottavasti jatkossakin. Marmoriin en niin paljon ole ihastunut, että vaihtaisin valkoisen silestonen vielä pois.
  Ongelma on vaan, että paikkaa ei vieläkään oo löytynyt....

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!