lauantai 8. helmikuuta 2014

Lapsiperheen pöytäliinan pelastus

Periaatteessa en liinoista piittaa (vaikka mummo niitä yrittääkin tehtailla), mutta joskus liina on paikallaan. Meillä liina on käytössä lähinnä jouluna ja specialjuhlissa. Yksi syy on se, että pöytäliina ja lapset eivät ole parhaita kavereita, mutta meillä suhde pysyy kasassa kun liinan päällä on lasilevy.
Arjessa tämä toimii. Liina pysyy lasin avulla paikoillaan ja siistinä monta viikkoa. Vähän ärsyttää kun lasi peilaa ja vie liinan tekstuurin piiloon. Mutta ilman lasia meillä ei olisi koskaan liinaa, eihän se toimisi.

Kuvassa näkyvä liina on Marimekon suosikkisuunnittelijani Fujuwo Ishimoton pellavainen Lähde. Niin ja meillä ei liinoja ommella, vaan päädyt siistititään silitysnauhan avulla, helppoa ja siistiä:).

Lekoisaa lauantaita!

t hanna

6 kommenttia:

 1. Hei, olen viime päivinä selaillut blogiasi paljonkin. Meillä on rakennusprojekti alkamassa ja mielenkiinnolla kaikkea siihen liittyvää luen. Sisustusmakummekin täsmäävät joten teidän valintoja on ollut hauska katsella.

  Mielenkiinnolla jään seuraamaan ja tervetuloa vastavierailulle
  http://tasapainoatavoitellen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, pitääpä tulla katsastelemaan. Ihanaa teillä on vielä kaikki edessä, iloista raksa-aikaa!

   Poista
 2. Hyvä vinkki! mutta toisaalta,lasiinkin jää kaikki sormenjäljet erittäin helposti,siksi lasinen olohuoneen pöytä saikin lähtöpassit :D
  löysin blogiisi kun googlettelin erilaisia valkoisen sävyjä,olitkin aiheesta kirjoittanut hienon postauksen,tosin koin aikamoista remppa-ahdistusta sen lukiessani :D miten teillä meni seinien/ovien/listojen suhteen lopulta? näyttävätkö paperin väristen seinien rinnalla ovet kellertäviltä?entä listat?vai tilasitteko ne eri vallkoisena kuin ns.perus kama? :) kiitos jos jaksat vastata ja analysoida tätä tähän kommenttipoksiin,en ainakaan heti vastausta löytänyt :)
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Ellen, lasissa näkyy kyllä sormenjäljet. Mutta kun alla on kuitenkin valkoinen pöydän kansi ei jäljet näy ihan yhtä selvästi kuin pelkässä lasipinnassa.
   Hyvä kun muistutit minua noista lista-asioista, pitääpä ottaa niistä kuva, kunhan vain valoa on tarpeeksi, jotta värierot näkyvät. Eli tosiaan värierot, en siis maalannut mitään. Lattian rajassa sävyerot eivät erotu edes kirkkaimpana kesäpäivänä. Ovia meillä ei ole olekaan monessa paikassa (pääosin liukuovia, jotka maalattu seinän sävyyn) ja nekään eivät ole missään suoraan valossa taikka nenän edessä, joten sävyerot eivät ärsytä.

   Poista
 3. Minä luovuin taannoin pöydän lasikannesta. Kun kaatui maito tai muu juoma, pöydän reuna imaisi lasin ja pöydän väliin nesteen. Samoin luutun pitää olla erittäin puhdas, jotta lasipinta pysyy siistin näköisenä, eli luutu vaihdettiin päivittäin.
  LÄhdenkin tästä maalikauppaan katseleen suosittelemiasi valkoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jos jotain kaatuu, pitää lasia nostaa ja kuivata. Puhtaan luutun ongelmaa en ole huomannut. Kiva, että valkoiset kelpaavat, me ainakin olemme tyytyväisiä:).

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!