sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kirja skandinaavisen tyylin ihailijoille

Sain siskolta toivekirjan skandinaavisen sisustuksen ikonista Villa Maireasta. Kirja on upea ja monipuolinen teos Villa Mairean sisustuksesta, kattaen niin taideteokset kuin sisustuksen helmet.Kirjaa lukiessa tajuaa miten huikean moderni Villa Mairea on ollut valmistuessaan vuonna 1939. Ja miten moni tämän päivän hitti taikka nykyajan klassikko on löydettävissä jo Villa Maireasta. Vanha design on nykypäivää:). 

Aino ja Alvar Aalto faneille lisää mielenkiintoista luettavaa tarjoaa HS Teemanumero 1/2014, joka ilmestyi torstaina. Saatavana irtonumerona kaupoista. 

t hanna

10 kommenttia:

 1. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Löytyisiköhän kirjastosta.. Mukavaa sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi löytyvän. Samoin sinulle, mukavia päiviä!

   Poista
 2. Laatu+funktio+aikaa kestävä arvo=Design-klassikko. Muotoilija on antanut jotain itsestään. Siksi se saakin maksaa vähän enemmän. Toisaalta mielenkiintoista nähdä mitä aika tekee Ikean tuotteille, saavuttaako niistä jokin joskus Design-klassikon titteliä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juuri näin, klassikot toteutetaan vielä arvokkaista materiaaleista, jotka kestävät, mutta lisäävät tietysti vielä hintaa. Monen Ikean tuotteiden taustalla on usein jo olemassaoleva klassikko, joka sitten toteutettu hieman erilaisena, jotta ei voi puhua suorasta kopiosta. On siellä kyllä omiakin helmiä, joissa joissakin materiaalina vieläpä oikea puu eikä lastulevy, sellaisista voi kasvaa klassikoita.

   Poista
 3. Kiitos kirjavinkistä, vaikuttaa kyllä meielnkiintoiselta. Itse huomaan suurimpien sisustushaaveideni olevan yleensä 1940-1950 luvuilta ja huimaa ajatella, että isovanhempieni kodit olisi hyvin voitu kalustaa samoilla tuotteilla.

  VastaaPoista
 4. Ostin saman kirjan kotiini yhdellä lukuisista Villa Mairea kierroksista minkä olen päässyt elämäni varrella, kiitos opiskelijoiden, tekemään. Kirja on luettu useaan otteeseen ja onkin yksi aarteistani. Kerta toisensa jälkeen tuo asunto myös tekee vaikutuksen livenä. Yhtenä kertana aamuaurinko nousi oranssina pallona läpi mäntyrunkoisen metsän värjäten koko Villa Mairean sisältä oranssiksi. Samalla hetkellä luulin ymmärtäväni, miten Aalto oli hakenut tuota toistoa rottinkipäällysteisillä pylväillä ja portaikon rakenteilla. Hetki oli taianomainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olen kade! Itse en ole vieläkään koskaan vieraillut Villa Maireassa enkä Paimion parantolassakaan. Olisikohan siinä ensi kesän kesälomakohteet?

   Poista
 5. Itsekin olen muutamaan otteeseen päässyt kurkistamaan kyseiseen luomukseen ja on kyllä todella upea paikka niin sisältä kuin ulkoa. Villa Maireahan sijaitsee Ahlströmin vanhalla ruukkialueella, jossa on paljon muitakin hienoja rakennuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, paikka on varmasti upea livenä. Ehkä minäkin pääsisin sinne ensi kesänä.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!