sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Syksyllä istutettu nurmikko

Tältä näyttää syyskuun puolessa välissä kylvetty nurmikkomme. Kauniin vihreä eikö vaan? Syksyllä nurmikko ehti itää, ja alkoi pienesti vihertämään ennen kylmiä ja talvea. Syksyllä maa ja yöt olivat sen verran kosteita, ettemme kastelleet siemeniä kertaakaan. Pian pääsemme leikkaamaan sitä ensimmäistä kertaa.

Onneksi leuto talvi eikä jääpeite pilanneet nurmikkoa. Muuten pihatöitä riittää, edessä on aidan rakennus, puiden, pensasaidan ja perennojen istutus. Kaikkea ei raskita tänä kesänä laittaa, enkä vielä tarkkaan niitä tiedäkään, mutta pikku hiljaa.

Meillä kesä tuli vasta viikko sitten, enkä ole ehtinyt kesäkukkaostoksille, joten terassilla vielä talvilyhdyt. Mustien seassa on yksi uusi lyhtylöytö Kokkolan kirppikseltä. Nyt lähdenkin kesäkukkamarkkinoille, ihastelemaan ehkä ja ostankin jotain.

Ihanaa päivää!

t hanna

7 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten hieno! Meillä ei lähtenyt ihan noin hyvin itämään vaikka samoihin aikoihin kylvettiin. Ärsyttäviä paljaita kohtia piha täynnä. :/

  VastaaPoista
 2. Joo, on kyllä kauniin vihreä, mutta löytyy meiltäkin vielä paljaita kohtia. Onneksi nyt sataa, joten saa kosteutta.

  VastaaPoista
 3. No onpas vihreä. Jos vilelä joskus pääsemme perustamaan pihaa niin teemme samalla tavalla. Tuo on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi idättää nurmiiko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, syksyllä kylvämistä voi suositella. Säästää vettä ja aikaa kun ei tarvitse kastella.

   Poista
 4. Onpa vihreä! Pihahommissa ollaan meilläkin. Onneksi ei tarvitse ihan alusta aloittaa, sillä meidän piha on vanhaa puutarhaa ja täällä oli valmiiksi syreenit, omenapuut, raparperia, kalliokasveja, vuorenkilpiä, kirsikkapuu , iiriksiä jne. On tässä silti käyty puutarhakaupoilla viime aikoina ahkerasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaa ihanalta kaikki omppu- ja kirsikkapuut ja syreenit. Meillä vain tasaista maata, ilman mitään...

   Poista
 5. Muistatko mitä siemeniä laitoit? Olen huomannut että niissä on todella suuria eroja.

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!