tiistai 20. tammikuuta 2015

Koivuvanerin huolto

Vajaa kaksi vuotta sitten suojasimme kaikki koivuvaneripinnat Nano1 -merkkisellä aineella. Suojaus on toiminut ihan hyvin portaikossa (käsijohde toisella seinällä) ja saunatuvan seinissä eli pinnoilla, joihin ei kohdistu suurta kulutusta. Eteisen penkki ja alakerran kylppärin taso ovat sen sijaan kovemmalla käytöllä ja niihin on tarttunut likaa.

Niinpä halusinkin nyt huoltaa pinnat uudestaan varmistaakseni, että kauniin vaalea koivupinta ei likaannu eikä kellastu. Osmocolorin Uviwax lupaa suojata kellastumiselta, ei muuta vaaleaa koivun väriä eikä tee pinnasta kiiltävää. Lupaukset pitävät paikkaansa, ainakaan väri ei muuttunut eikä pinta kiillä, toivottavasti myös koivun vaaleus säilyy vuosien saatossa.Tässä portaikon koivupintaa heti ensimmäisen levittämisen jälkeen (suosituksena kaksi kerrosta). Uviwax imeytyi ja kuivui nopeasti. Pinta jäi aavistuksen karheaksi ja suosituksena olikin pinnan hiominen kevyesti maalauksen jälkeen.


Tässä havainnollistava kuva kuinka koivu kellastuu kahdessa vuodessa. Eteisen penkillä kaksi vuotta olleet säilytyslaatikot ovat jättäneet vaalean läikän sivuseinään.Niin se aika menee ja "uutta" kotia pitää jo huoltaa:).


t hanna

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla noita hoitovinkkejä. Meillä on koivuvaneria tv-tason päällä. Alkuun käsiteltiin se jollain Osmon ehkä ihan tavallisella vahalla. Ja ihan suoraan sanottuna liian pienellä määrällä, sillä mitään eroa käsittelemättömään pintaan ei tuntunut eikä näkynyt. Joka siivouskerralla mietin, että jotain sille pitäisi nyt tehdä, mutta enpä vain ole saanut aikaiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä aine jättää pintaan myös jonkinlaisen kalvon, jolloin vesipisarat jäävät "kellumaan" pintaan. Voisi siis sopia teidän tv-tasollekin.

      Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!