tiistai 3. maaliskuuta 2015

Herkkua nuotiolle

Olemme ottaneet tavaksi ystäväperheiden kanssa kokoontua laskettelu- tai hiihtopäivän tauolle nuotiopaikalle, jossa yritämme paistella muutakin kuin makkaraa. Tämä Jamie Oliverin lammasköftet toimii varmasti myös nuotiolla lämmitettynä. Nämä kuvat eivät kyllä ole nuotiolta, vaan viime kesältä.



Olen herkuttelija ja etsin monesti ruokaideoita ja reseptejä blogeista. Harmittavasti itse en vain onnistu yhdistelemään omiin reseptikokeiluihin hyviä kuvia. Usein en ehdi malta nälältäni ottamaan kuvia tai ruoka ei jäähtyneenä enää näytä kovin kauniilta tai yksinkertaisesti sitä ei enää ole jäljellä. Onko teillä vinkkejä tai tietoa miten onnistutaan yhdistämään lämmin ruoka itselle ja syötävän herkulliset kuvat? Vai onko se sula mahdottomuus:)?

t hanna


Lammasköftet
400 g vähärasvaista lampaanjauhelihaa
1 tl garam masalaa
suolaa
pippuri
oliiviöljyä
25 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
pari oksaa tuoretta timjamia
1 rkl juoksevaa hunajaa
Sekoita jauheliha ja mausteet. Jaa annos kahdeksaan osaa ja pyörittele niistä paksuja kepakoita. Paista kepakot oliiviöljyssä. Hienonna pistaasipähkinät. Lisää pannulle pähkinät, hunaja ja timjami, sammuta virta keittolevystä. Pyöritä kepakot pähkinöissä ja tarjoile.

Itse olen tehnyt kaveriksi kasvisriisiä tai syönyt pitaleivän välissä salaatin ja tsatsikin kanssa. Nuotiolle taitaa olla helpompaa kääräistä nämä vaikka rieskarullaan ja sitten folioon. Sitten folioauki ja vähän tsatsikia sekaan.

2 kommenttia:

  1. Kuvaukseen ei ole vinkkiä. Sen sijaan tuon ohjeesi laitan talteen. Ainekset kun löytyvät meiltä kaapista/pakasteesta. Meillä on tapana ostaa puolikas lammas ja poro, joten niitä lihoja varten olevat ohjeet ovat aina tervetulleita.
    Hyvää lomaa! Konttorilla on aika hiljaista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko testasit? Meilläkin ollut aikomus ostaa poroa ja lammasta suoraan tuottajilta, mutta vielä ei ole saatu aikaiseksi. Nyt se loma loppui, nyyh...

      Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!