keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Talomalli valittu

Nyt kun vanha koti on myyty, niin vauhti uuden kodin suunnittelussa on kiihtynyt. Valitsimme eteenpäin työstettäväksi Neliö -talon (muut vaihtoehdot olivat talo Suorakaide ja talo Kaksi laatikkoa). Olenkin siis viime kuukaudet kulkenut talon piirustukset käsilaukussa ja esitellyt niitä kaikille tutuille. Kertonut ja kysellyt mielipiteitä.

Sain seuraavia vinkkejä (kiitos ystävät näistä!):
- Säilystilaa eteiseen
- Lasten makuuhuoneiden viereen pieni aula, jossa voi odotella lasten nukahtamista (kuulemma isommillakin lapsilla turvattomuuden tunnetta, jos jäävät yksin eri kerrokseen)
- Tarpeeksi tilaa olo- ja ruokahuoneen ja keittiön alueelle, sillä siellä vietetään aikaa
- Leikkitilaa/paikka leluille myös alakertaan
- Parvekkeilla vähän käyttöä

Vieläkö löytyy lisää vinkkejä? Katsohan kuvia ja kommentoi.
Anu Montin: Alakerta

Anu Montin: Yläkerta

Kaikista kommenteista iloiten, hanna

10 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä vaikuttaa!

  P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ahdistaa itseä välillä, että tuleeko hyvä. Realistista on tietysti se, ettei odotakaan täydellistä, kun sellaista vaihtoehtoa ei taida ollakaan:).

   Poista
 2. laittaisin ulko-oven suoraan khh:een. varsinkin jos on lapsia.
  T:sattumalta täällä kävin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Mekin olemme miettineet ovea ns. 2. eteiseen. Entisessä kodissa oli ovi, mutta sitä ei käytetty. Joten nyt ei laiteta sitä, jotta saadaan enemmän säilytystilaa. Mutta rakenteisiin tehdään mahdollisuus myöhemmin rakennettavalle ovelle.

   Poikkeahan toistekin:).

   Poista
 3. Onko tuosta keittiö/olohuoneesta kulkua terassille? En tarkkaan ota kuvasta selvää, onko siinä kenties liukuoviratkaisu? Entä mikä tuon toisen parvekkeen (yläpuolella) funktio on? Tuntuisi, että riittäisi tuo yksi isokin? Kulun tuolle isolle parvekkelle laittaisin tuosta "aulasta" mieluummin kuin yhdestä makuuhuoneesta.

  Meillä kyllä lapset nukkuvat yläkerrassa hyvin, eipä ole tarvinnut "päivystää". Mutta onhan aulatila aina kätevä olla, pelitilana tms.

  Tämmöisiä tuli mieleen! Epäilen, että rakennatte tänne lähimain ;-)

  P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terävistä huomioista, joutuu itsekin miettimään! Keittiö-olohuoneesta on tosiaan liukuovi (tavallinen ovi jos budjetti ei riitä liukuoveen) ulos. Toisen kerroksen parveke palvelee kodinhoitohuonetta ja sen vaatehuoltoa. Ehkä ei niin tarpeellinen, mutta se tasapainottaa talon ulkonäköä. Niin ja kulku tuonne isolle terassille on aulan liukuovesta ja vanhempien makuuhuoneen oven tilalle olenkin ajatellut ikkunaa, sillä ovi hankaloittaa yöpöydän sijoittamista. Keväällä olisi tarkoitus aloittaa rakennus:).

   Poista
 4. Onnea asunnon myynnistä! Meillä se venähti melkoisesti mutta vihdoin päästiin eroon ja kenties rakentamaankin tänä keväänä. Rakennuslupahakemus lähti eilen.

  Kannatan ovea aulasta, lasten ollessa teini-iässä voi arvostaa omaa rauhaa vanhempien makkarissa. Lapsetkin pääsisivät suihkuun omaa tahtia eikä vanhempien huoneen läpi (saati sitten jos huone on jonkun murkun hallussa). Hieman karsastan yläkerran käytävää, paljon hukkatilaa. Pientä parveketta ihmettelen myös, entä jos yläkerran parvekkeen ja terassin yhdistäisi? Oletteko harkinneet takkaa yläkerran terassille tai saunan viereiseen huoneeseen? Lämmintä varastotilaa on mielestäni varsin vähän, minne olette aikoneet säilyttää patjat, matkalaukut yms. isot ja tilaa vievät tavarat?

  Laatoitus hieman sotkee eikä pohjasta saa täysin selvää. Minusta on myös hankala kommentoida kun ei tiedä taustoja pohjan eri ratkaisuille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä mekin sitä asunnonmyyntiä odotettiin:). Voi teillä jo lupa, meillä sitä ei olla vielä haettu. Onnea raksalle!

   Ihana saada kommentteja talosta, kun ei itse älyä miettiä kaikkea, kiitos siis! Aulassa on liukuovi terassille, kuvista sen erottaa vähän huonosti. Yläkerran käytävässä on vähän hukkatilaa, mutta onneksi ei kovin hirveästi. Yläkerran parvekkeelta mietittiin kulkua isolle terassille, mutta jätettiin se sitten pois (en muista miksi:)). Takka olisikin yläterassilla mainio, voisikohan sitä rakentaa, millaisen pohjan tarvitsee? Pitää selvittää. Jonkinlainen takka tulee olemaan saunatuvassa, sillä puukiukaan luukku on tuvan puolella ja tuli siis ilostuttaa siellä. Hyvä huomio tuo varastotilan puute, sitä mekin mietitty. Osa tavaroista mahtuu toivottavasti portaiden alle ja vaatehuoneeseen. Lisäksi mietimme erotetaanko autotallin päädystä seinällä oma varastonsa, mies kun ei ole mikään autotallissa nikkaroija:). Mutta kiitos vielä näistä huomioista!

   Poista
 5. Hienolle näyttää, onnea projektiin!

  VastaaPoista
 6. Heippa! No nyt pääsin kurkkaan. Hienolta näyttää! Pitää tulla vielä livenäkin käymään, niin saat kertoa vielä kaiken kasvotustenkin :)
  Minna

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!