lauantai 3. marraskuuta 2012

Laattapäätös

Laattojen valinnassa päälinjat olivat selvät alusta asti. Halusin saman väristä laattaa lattiaan ja seinään, jotta tunnelma olisi harmoninen ja tasainen. Lähes samanvärinen ei kelvannut, vaan laattojen tuli olla täsmälleen samanväriset (polttoerot toki hyväksyn), joten lattialaatan ja seinälaatan piti olla samaa laattaa eri kokoisina.

Aiemmin peräänkuuluttamani (katso lisää tästä) ajattomuus varmisti värivalinnat. En siis halunnut lähteä mihinkään erikoiseen ratkaisuun väriasiassa, vaan laatat saavat olla väreiltään turvalliset ja klassiset eli valkoista, harmaata ja mustaa.

Pukkila Koodi laatat

Löysin vain kaksi laattasarjaa, jotka täyttivät kriteerini. Toinen sarja oli Laattapiste Collectionin ja toinen oli Pukkilan Koodi laatat, joista valitsimme jälkimmäisen. Minua viehättivät laattojen neliömuoto, joka toistaa kauttaaltaan muitakin valintojamme. Laattakoko 20x20 ja 10x10 oli myös valintakriteeri, isojen laattojen aika oli meidän vanhassa kodissa, joten nyt meillä siirrytään pienempiin muotoihin. Vaakakupissa painovat myös Pukkilan kotimaisuus ja laatan suunnittelijat muotoilu-toimisto Helorinne ja Kallio. Tässä Pukkilan piirtämät 3 D kuvat eri tiloista.

Yläkerran kylpyhuone: suihku"alue" rajataan omaksi alueekseen mustilla laatoilla (+ mustat saumat, jopa katto musta). Etuosa tulee valkoisilla laatoilla (+ valkoiset saumat). Tätä pehmentämään tulee koivuisia Molger kalusteita (ks. tästä).Alakerran wc: harmaa lattia, seinät ja katto (ei kuvan koivuvaneri). Koivuvanerista tulee allastaso (hieman erilainen kuin kuvassa).


Sauna ja suihkuhuone: kauttaaltaan mustalla laatalla (+ mustat saumat).


Samoja laattoja käytetään myös teknisessä tilassa, kodinhoitohuoneessa/ pukeutumishuoneessa, saunatuvassa ja eteisessä. Valkoista, harmaata ja mustaa sekä ripaus koivupuuta. Sama tyyli siis joka tilassa, mutta hieman muunneltuna.

 t hanna

5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Erityisesti pidän tuosta yläkerran kylpyhuoneesta ja kaksivärisestä lattiasta.

  VastaaPoista
 2. Hei.

  Meillä on kylppäri-sauna-pukutilassa tummanharmaa, melkein musta lattia ja jos et ole siivousintoilija (en minäkään :D), älä laita mustaa lattiaa. Siinä näkyy rumasti kalkkisaostumat, pölyt ja pesuainejäämät, vaikka kuin yrittäisin hinkata.

  VastaaPoista
 3. Mervi: Kiitos, minäkin pidän siitä yhdistelmästä ja että tila jakautuu kahdeksi tilaksi eri värisillä laatoilla. Tosin pitämisestä ei voi sanoa ennen kuin näkee sen "livenä", nyt vain oletan:)...
  Mari: Meillä oli vanhassa kodissa musta lattia khh:ssa ja pesuhuoneessa enkä kokenut sitä ongelmallisena. Tietenkin laattatyyppikin voi olla se ratkaiseva tekijä:).

  VastaaPoista
 4. Meillä oli myös yhtenä laattavaihtoehtona Koodit mutta ne viivalliset, mutta löysimme sittenkin persoonallisemmat laatat. Yläkerran kylpyhuone vielä tekemättä mutta ajatuksena minulla on myös että suihku rajataan muusta tilasta erilaisilla laatoilla. Ja jos saan päättää niin se pistetään marokkolaiseen henkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin niitä viivallisia, mutta sitten kuitenkin näitä sileitä, kun en mitään erikoista etsi:). Kuulostaa ihanalta nuo marokkolaiset laatat, tuleeko Marrakechlaattoja? Ihana kun joku rohkenee, sillä minä en:)...

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!