sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Marmoria keittiötasoksi?

Uskaltaisinko laittaa keittiön saarekkeeseen carraran marmoria? Tiedän, tiedän, marmori on huokoista ja vaatii huoltoa. Ja kuulema naarmuuntuu, värjääntyy ja muuta ikävää. Mutta katsokaa miten kaunista se on. 

Studiokarin.blogspot.se
Butiken Aochco
Hus och hem
Petra Bindell
Michael Greydon via Style At Home

Emmas designblogg

Marmorihan on nyt kovasti pinnalla, ja ehkä se siksi näyttää kauniilta juuri nyt. En kyllä tiedä miltä sen muodikkuus näyttää 5 vuoden päästä (ja muutenkin miltä se näyttää kovan käytön jälkeen). Muotiasiat sotivat myös ajattomuusperiaatettani vastaan. Taidan siis pysyä turvallisella linjalla, ja valita jo kertaalleen valitun komposiittitason. Ja tyytyä vaikka tähän Hayn marmoriseen leikkuulautaan: 

Time of the Aquarius

Olkaa te muut rohkeita:)!

t hanna

8 kommenttia:

 1. Marmori miellyttää minunkin silmää, mutta mekin jätimme sen vaihtoehdon rohkeammille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo:), itse toivoisin olevan rohkeampi, ja rikkaampi eli olisi mahdollisuus vaihtaa se jos kyllästyttää...

   Poista
 2. Tuosta trendikkyydestä uskallan olla eri mieltä, onhan marmori ollut pinnalla sisustus- ja rakennusmateriaalina kai jo siitä asti, kun ihmislaji on oppinut louhimaan kivistä palasia. Upeeta se on myös, ja itse ajattelen että pienelläkin palalla saisi aikaan aivan mielettömän upean vaikutelman...
  Jos se huokoisuus pelottaa, niin laatoistahan löytyy paljon marmori-jäljitelmää ja varsin aidon näköistäkin paikoitellen!
  Itse uneksin salaa marmorilla silatusta kylpyhuoneesta... mutta meneillään olevassa proggiksessa voiton veivät kotimaiset kivet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, olet varmasti oikeassa. Nyt se vain on näkynyt korostetusti eri paikoissa. Kylppäreissä sitä on tosiaan käytetty paljonkin, kun siellä sen värjäytymismahdollisuus on pienempi, mutta jotenkin en osannut kuvitella sitä meidän kylppäreihin. Jäljitelmät ovat kyllä melko aidon näköisiä, mutta periaatteenani on, että vain aitoa ja alkuperäistä:).

   Poista
  2. Se aidossa pysyttäytyminen on hyvä periaate, silloin tulee kestävää jälkeä. Mutta oikeesti olen nähnyt todella aidon marmorin näköisiä laattoja. Eivät ole toki halpoja nekään.
   Ja olen toki valmis myöntämään tämän marmori-trendinkin, mutta aitojen materiaalien suhteen ne trendikkyydet ovat aina vähän eri lailla suhteellisia kuin kepeämmät trendit.

   Poista
  3. Olet niin oikeassa Sanna! Pikkutrendeihin, jotka voi toteuttaa keveämmällä budjetilla voi lähteäkin mukaan, mutta tällaisia kivitasoja ei vaihdella ihan heti, vaan niitä pitää jaksaa katsoa pitemmän aikaan (ainakin meidän).

   Poista
 3. Marmori on kyllä niin kaunista. Mä etsin aikani marmoripalaa olohuoneen pöydäksi, mutta kaikissa kiviliikkeissä sellaisen hinta olisi tullut niin suureksi.

  Marmorista sanotaan aina että se on niin huokoista jne. mutta onhan sitä tuolla pitkin Eurooppaa ollut satoja vuosia rakennusten lattioissa ja joka paikassa, ja onhan se kestänyt. No, Finlandia-talossa tosin ei. Lapsuuden kaverilla oli keittiöntasot marmoria ja ne kyllä mielestäni kestivät. Ja säilyivät hyvännäköisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mia, meillekin voisi ajatella marmorista olkkaripöytää, pitää vain ensin säästää:). Noita kokemuksia marmorista keittiöissä olisi kiva kuulla lisääkin. Luin kyllä, että hyvin suojattuna se pitäisi kestää ja eikä imaise kaikkea sisäänsä. Mutta työtä se vaatii.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!