maanantai 27. toukokuuta 2013

Nojatuolin tarve

Me tarvitsemme nojatuolin olohuoneeseen. Paikka olisi ikkunan ja takan edessä. Varsinainen lepotuoli sen ei tarvitse olla, sillä toisessa reunassa tässä tehtävässä on HT-collectionin Swing ja sohvassakin voi löhöillä. Tarve on lähinnä lisäistuimelle silloin kun on vieraita. Tässä unelmia ja realistisia vaihtoehtoja: 


Kuvat ovat valmistajien, paitsi 7. (kuva täältä).

Selviä unelmia ovat:
5. Artek Domus, joka on kaunotar, mutta liian kallis ja liian kova.
7. Fritz Hansen Swan, upea, upea ja upea! Mutta liian kallis...
4. Avarte Karuselli. Tämä on loistava istuttava, mutta kukkarolle liian kova lova. Muovikin materiaalina ahdistaa.

Realisisia vaihtoehtoja ovat:
1. Furninova Revir, jossa on kaipaamaani lämpöä ja kodikuutta. Mutta muotokieli tuntuu ehkä hippusen romanttiselta. Aitona vintagena tuoli olisi viehättävä.
2. Adea Lin. Upea kaunotar, samalla siro, mutta ihana istuttava. Saarnijalat kauniit. Haluaisin tämän ehdottomasti konjakin värisellä nahalla.
3. Artek Nojatuoli 402. Hieno klassikko. Sopivan pieni, mutta silti nojatuoli. Skandinaavisen sisustuksen klassikko. Tämä on suosikkini tällä hetkellä.
 6. Ikea Mellby. Passeli ja siro. Ikea vaihtopäälliset toisivat vaihtelua edullisesti. 

Vintagetuoliakin olen yrittänyt katsastella, mutta kärsivällisyyteni ei riitä seuraamaan säännöllisesti nettimyyntipaikkoja eikä aikani oikeiden kirppisten koluamiseen. Ja tarjonta täällä pohjoisessa on vähäistä, enkä uskalla ostaa mitään näkemättä.

Mutta olisiko sinulla jotain vaihtoehtoa, jota voisit suositella meille?

t hanna

9 kommenttia:

 1. Moikka!
  Haylta löytyy kiva: About a lounge chair- nojatuoli, mutta aika hintava on kyllä sekin.

  Sinulle löytyisi haaste blogistani:
  http://vaaleansininenuni.blogspot.fi/
  käy kurkkamassa! :)

  t.heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, haasteesta ja nojatuolivinkistä. Tuota tuolia olenkin katsellut, ja pitänee ottaa se nyt uudestaan mietittäväksi.

   Poista
 2. Tuo numerolla 1. oleva on aivan ihana ja se on uskomattoman hyvä istua. Olen himoinnut sitä ja käynyt koeistumassa huonekaluliikkeessä :) Meille ei vain mahdu yhtään tuolia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen istuskellut siinä pariin otteeseen:). Ja tuoli oli nyt ainakin Espoon Vepsäläisellä tarjouksessa.

   Poista
 3. Miten olisi BoConceptin Ogi? Vähän on samaa näköä kuin Swanissa, mutta ainakin minun selälleni paljon parempi istua kuin Swan (joka siis osoittautui ergonomialtaan minulle pettymykseksi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna vinkistä. Se näyttää kyllä Swanilta, ehkä liiankin paljon olematta kuitenkaan se, ja se ehkä vähän häiritsee. Haluaisin liputtaa aina alkuperäisen tuotteen perään enkä kopioiden (vaikka OGi ei kuitenkaan ole kopio), mutta kun kukkaro ei anna siihen mahdollisuutta, nyyh...

   Poista
 4. Oletko käynyt Pikku-Liinuss katsomassa vanhoja nojatuoleja? Nytkin myynnissä on mm. Kilta-tuoleja, tuotteethan näkee kätevästi netistä. Sieltä saa nykyään myös verhoilupalvelua, jos tarttee verhoilla uusiksi. www.pikku-liinu.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Soihtu tuhannesti. Olen unohtanut koko Liinun olemassa olon ja loistavaa kun kerroit nettisivustosta, kun aika ei tahdo riittää kaupoissa käymiseen, mutta netissä ehtii aina illalla pikkuisen surffata. Ja katsoinkin sieltä ja löysin monta kivaa, pitää yrittää viikonloppuna ehtiä paikanpäälle.

   Poista
 5. Tykkään myös kovasti numero 1:stä ja siinä on tosiaan tosi kiva istua. Juuri tuolla konjakinvärisellä nahalla tosi kaunis. Harmi vaan ettei meille mahdu.

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!