lauantai 27. lokakuuta 2012

Kirja(sto)rakkaus

Olen aina rakastanut kirjoja. Niiden lukemista, katselemista ja niillä sisustamisesta. Kirjastot ovat lempipaikkojani, useimmat kirjastot ovat kauniita paikkoja ja niiden tunnelma on vertaansa vailla. Helsingin yliopiston pääkirjastosta Kaisa-talosta olen lukenut vain ylistyssanoja, joten nipistin työmatkasta hetken ja piipahdin kameran kanssa kurkkaamaan miltä siellä näyttää.

Kirjasto olikin kaikkien kehujen arvoinen! Arkkitehtuuri oli upea (lisäkuvia täältä), erilaiset ikkunat maisemineen kauniita ja sisustus samalla kertaa tyylikäs ja rento. Hillityt kiinteät kalusteet, tammea ja valkosta seinää. Raikas ja iloinen tunnelma tulee kirjoista ja värikkäistä designtuoleista, joita on ryhmitelty eri paikkoihin.

Nietos (Mikko Paakkanen) ja Moderno (Yrjö Kukkapuro) tuolit

Domus lepotuoli (Ilmari Tapiovaara)

Caravaggio lamppu (Cecilie Manz) ja Dots ( Tveit & Tornøe) naulakot

Karuselli tuoli (Yrjö Kukkapuro)
Alin hylly kätevästi keikautettu

Tammea

Moderno keinutuoli (Yrjö Kukkapuro)

Luxenbourg terassituoli (Frédéric Sofia) ja näkymä parvekkeelta
Kierreportaat
Baby Rocket (Eero Aarnio) jakkara

Kannattaa piipahtaa Kaisa-taloon, alakerrassa on myös kahvio.

t hanna

4 kommenttia:

 1. Vau, ei voi muuta sanoa!
  Enpä olisi ikinä uskonut, että kirjastoonkin noin satsataan. Minäkin kävisin ja viihtysin kirjastossa jos se olisi tuolla tavalla sisustettu! Tuollaisia kirjastoja ei vain ole muualla kuin Helsingissä. Meidän kirjasto ei ole pieni, eikä kaupunkikaan ( Lahti) mutta ala-arvoinen se kirjasto on tuohon verrattuna. Joka on niin väärin. Meidän kaupungin kirjasto kyllä kituuttaa kuten varmaan suurin osa kirjastoista, eikä todellakaan tuollainen sisustus ole mahdollinen. Harmittaa, että näin eriarvoista voi olla.

  Lahtelainen kirjojen ystävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi jos teidän kirjastoon ei ole satsattu. Meillä Oulussa on kyllä pari kaunista kirjastoa, toki ei uusia eikä yhtä viihtyisiä kuin Kaisa-talon kirjasto. Mutta kirjojen tuoma tunnelma on kuitenkin sama:). Toivottavasti saitte Lahteen kirjastoja arvostavat päättäjät:), josko muutosta olisi tulossa.

   Poista
 2. Vau, tosi hieno. Huomasin HS:stä mielenkiintoisen artikkelin lasten ja nuorten kirjoista ym. ja siinä oli sellainen tutkimus, jossa sanottiin että yli 50 kirjaa vuodessa lukeva on himolukija ja niitä oli ikäryhmästä 13-30-v noin muutama prosentti. Iida tuli hetken asiaa mietittiään ja kertoi lukeneensa tänä vuonna 53 kirjaa. Kiitos kuuluu kunnalliselle kirjastopalvelulle (ja vähän vanhemmillekin)! t. Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan:)! Iida on kyllä melkoinen himolukija, sillä hän taitaa ehtiä vielä lukemaan toistakymmentä kirjaa ennen vuodenvaihdetta. Olin itsekin lapsena kova lukija (tosin vieläkin luen paljon), muistan, että nuorisokirjojen loppuessa meidän pienestä kirjastosta, jouduin aikuisten kirjojen pariin, ja vähän liian aikaisin, en ihan aina ymmärtänyt lukemaani. Iloisia lukuhetkiä Iidalle ja teille kaikille!

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!