lauantai 13. lokakuuta 2012

Television tarkka paikka

Haluamme uuteen kotiin television seinään kiinni ilman, että yhtään johtoa näkyy.  Television paikka oli muutoin jo valmiiksi mietitty (tai ei sitä tarvinnut miettiä, sillä se on ainoa eheä seinä olohuoneessa), mutta korkeus oli vielä avoin. Pienen opiskelun jälkeen löysin seuraavia ohjeita.

TV:n suositussijoituskorkeus on noin 30-40 senttiä tason yläpuolella, ei liian korkealla, jotta niskat eivät väsy.

Tässä etäisyyksiä television ja katsojan välille:

Kuva Sony

Sijoittamisessa on tärkeää myös se, että auringon valo (tai muukaan voimakas valo) ei suuntaudu suoraan televisiota päin.

Näiden ohjeiden mukaan laskin meidän televisiolle paikan. Ja piirsin vielä pohja- ja projektiokuvat, jotta pääsin vähän kuvittelemaan miltä valmis olohuone näyttäisi. 


Meillä tärkeässä roolissa ovat taulut, jotka tulevat tv:n ympärille. Piirsin myös tauluista pienoiskuvat, ja asettelin niitä eri paikkoihin. Hyvin näyttävät menevät tv:n ympärille, joten tarkempi mietintä sitten ripustusvaiheessa.

t hanna

P.S. Mietimme muuten pitkään tuleeko meille erillistä tv-huonetta, ja päädyimme, että ei. Sillä kuka istuisi sitten meidän olohuoneessa..? Ja osaamme istua siellä nytkin niin, että tv on kiinni:). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!